Sökning efter dimension
Avancerad sökning
Alla
Välj alla Radera
Alla märken
0 / 203
Bekräfta
Alla
Välj alla Radera
0 / 9
Bekräfta

Alla bildäck märken till rabatterade priser

Med nästan 200 märken listade på sin webbplats, DäckLeader erbjuder ett brett urval av bildäck och forsäkrar att du alltid får det bästa priset på marknaden.

Vårt mål är att ge dig tillgång utan att bryta banken till de mest prestigefyllda märken av däck som Michelin, Hankook, Bridgestone eller Goodyear med en enda slogan: garantera dig det bästa priset. DäckLeader är också mycket konkurrenskraftig på mellankvalitets däckmärken som Falken, Uniroyal, Nokian eller Vredestein. Vi har också ett väldigt stort segment i första prisklassen som är uppskattat av våra användare : Nexen, Tracmax eller Nankang .

Lista över märken

Vilka är hemligheterna med att välja rätt däck ?

Till att börja med måste du välja rätt dimension. Det finns angivet på sidan på däcken som sitter på bilen. Däckets dimension anges som höjd, bredd, diameter och hastighetsindex. Till exempel 205/55 R16 91V.

De här uppgifterna hittar du även i serviceboken, på tankluckan eller i en av dörröppningarna.

Måste jag byta däck ?

Glöm aldrig att däcken är din enda kontakt med vägbanan. Däckets kondition påverkar direkt fordonets väghållning och bromssträcka.

Slitagevarnaren sitter 1,6 mm från botten i huvudskåran på slitbanan. Under det kan du får körförbud och böter.

Allmänt gäller att under 3 mm börjar däckens prestanda att minska. Risken för vattenplaning blir överhängande.

Köpa däck online

Att köpa däck online ger inte bara lägre pris, utan du får tillgång till ett sortiment som inte finns hos någon däckhandlare (+300 märken).

Genom att köpa däck online får du feedback från tidigare erfarenheter av våra kunder. omdömen om däck ger dig viktig information hur däcken känns, deras livslängd, komfort, osv…

För många av er är det största bekymret montering av däcken. Var lugn, vi har tänkt på allt. Vårt återförsäljarnät (fasta eller mobila) ombesörjer med nöje montering av däck som köpts online. Du kan beställa leverans av däcken till den partner du själv väljer. När han får däcken tar han kontakt med dig för att boka en tid.

Hur kan jag spara mina däck?

Det finns några små knep som kan minska slitaget på däcken.

Det viktigaste är att underhålla bilen ordentligt. Därför måste lufttrycket i däcken kontrolleras regelbundet. Därefter måste du kontrollera framvagnsinställningen och däckens balansering. Det får inte kännas vibrationer i ratten eller finnas oregelbundet slitage på däcken. Med en snabb okulärbesiktning en gång per månad kan du säkerställa att bilen har rätt inställningar.

Din körstil påverkar hur snabbt däcken slits. Häftig acceleration och inbromsning, hög hastighet i rondeller bidrar till ett snabbt slitage av däcken.

Till slut, tänk på att använda rätt däck vid rätt tid. Ett sommardäck är inte anpassat för under 7°C och omvänt är ett vinterdäck inte tillverkat för att köra över 7°C.

Hur bra är året-runt-däck?

När de först kom sades ofta att ett året-runt-däck varken var ett bra sommardäck eller ett bra vinterdäck. Däcken har utvecklats och många året-runt-däck är nu godkända enligt 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake). Denna certifiering är en garanti för däckens kvalitet och effektivitet vid vinterförhållanden. Året-runt-däck är numera mycket mångsidiga och ger säker körning året runt oavsett väderförhållandena.

Däck till 4x4 / SUV – Hur väljer jag rätt?

För alla bilar med drivning på samtliga hjul, är det viktigt att alltid byta alla fyra däcken samtidigt och montera identiska däck på alla hjul. För däck till SUV som huvudsakligen används i stadskörning, är urvalskriterierna samma som för en stadsbil.

För 4x4-däck terrängfordon måste man välja däck med förstärkt stomme och däcksida. Större dobbar och större skåra ger maximalt grepp under alla förhållanden (lera, sand…).

Kan man montera vanliga däck på husvagnar och husbilar ?

Vi avråder från att montera konventionella däck på en husvagn eller husbil. husvagnsdäck och husbilsdäck måste hålla för en större belastning än personbilsdäck. Det är därför viktigt att välja en profil som är avsedd för detta. Om du väljer ett konventionellt däck riskerar du att däcken slits snabbare eller får punktering p.g.a. överbelastning. Det är ofta bättre att lägga ut några euro extra för ett specialdäck.

Specialdäck

Vissa biltillverkare har beslutat utrusta sina bilar med punkteringssäkra däck eller med skyddskant för fälgen.

Med punkteringssäkra däck får du köra även med punktering i 80km/h en sträcka på 80 km.

Däck med skyddskant skyddar fälgen vid manövrer. Slut på små repor på fälgarna när du kör på en trottoarkant.

Om du bor i en region med extremt vinterväder kan du behöva vinterdäck för nordiska förhållanden eller dubbdäck.

Vinterdäck för nordiska förhållanden är ännu bättre än vinterdäck. Greppet i snö och halka är bättre och bromssträckorna kortare. Det här däcket är en bra kompromiss innan man går över till dubbdäck.

LiveChat
Messenger