Sökning efter dimension
Däck Seiberling bil

Däck Seiberling

Seiberling Rubber Company var en amerikansk däcktillverkare för motorfordon. 1898 köper Frank A. Seiberling en gammal sugrörsfabrik i Ohio och grundar Goodyear Tire & Rubber Company (som bär Charles Goodyears namn, uppfinnaren av vulkaniserat gummi). Han var företagets VD under 15 år, sedan, år 1921, omorganiserades och omfinansierades företaget. Frank Seiberling och hans bror Charles avgick och grundade gummi- och däckföretaget som fick deras namn.

Seiberling Rubber Company grundades 1921 i Barberton, Ohio. Under enbart sex år gick Seiberling från 330:e plats till 7:e plats inom däckindustrin. Under andra världskriget levererade Seiberling däck för tungt artilleri. Seiberling är även ursprunget till slitbanor med sågtandspår och termiska spår för däck.

Reklamen för Seiberling Tire under 1940- och 50-talet gjorde varumärkets slogan känd: "Ett namn ni kan lita på inom gummi".

I mitten av 1960-talet lanserade Seiberling-serien SuperWideSport, ett däck med diagonal bältesstomme avsedd för den blomstrande marknaden av så kallade "muskelbilar". Däcket har en vit sida och en röd linje på den andra sidan - distinkta tecken som är ganska vanliga på däckmarknaden under den här tiden. Däcken har sålt relativt bra, trots konkurrenternas prestandaprodukter, särskilt Polyglas från Goodyear, Wide-Oval från Firestone, Tiger Paw från Uniriayl och det radiella T/A från BF Goodrich. Den här succén gick inte obemärkt förbi och i början av 1970-talet utrustade de "Stora Tre" (General Motors, Ford och Chrysler) sina bilar med däck från Seiberling.

Trots den här kommersiella succén och de första framstegen lyckades Seiberling inte anpassa sig och följa utvecklingen på marknaden, särskilt när utländska företaget snabbt introducerade sina radiella däck på marknaden.

Företaget köptes av Firestone Tire och Rubber Company och övergick sedan till Bridgestone, när detta företag tog över Firestone. Seiberling-däcken säljs inte på den amerikanska marknaden men varumärket distribueras fortfarande i ett par länder. De är tillverkad i Firestones fabriker och avsedda för användare som vill ha kontroll över sin budget bland de utvalda storlekarna.

Däck för Bil / Personbil

Sommar
LiveChat
Whatsapp Messenger