Sökning efter dimension
Däck Falken bil

Däck Falken

Falken däck tillverkas av Sumitomo Rubber Industries i Japan i samarbete med den amerikanska tillverkaren Goodyear. Det första Falken däcket ritades 1983 och hyllades för sin prestanda och innovation i däcksektorn. Falken erbjuder hög kvalitets däck som helt uppfyller dina krav. Falken däck är utvecklade för att erbjuda konsumenterna en utmärkt kvalitet/pris-förhållande.

Alla Falken däck faller i kategorin sport och har mycket positiv blid då Falken är väldigt engagerad i motorsport. Falken har väldigt höga kvalitetskrav på sina produkter. Alla produktionsanläggningar är certifierade enligt ISO 9001. Dessutom är alla Sumitomo anläggningar certifierade enligt ISO 14001 vad gäller deras miljöpåverkan.

De mest sålda profilerna

Däck för Bil / Personbil

Däck 4x4 / SUV

4 säsonger

Däck för Kommersiellt fordon / Lätt lastbil

Varumärkets teknologier Falken

4D-NANO DESIGN

4D-NANO DESIGN
Det förväntas tre grundläggande kvaliteter av däck: säkerhet, lågt rullmotstånd och hållbarhet. Sumitomo Rubber Industries Ltd:s team har genomfört omfattande forskning inom området för däckets molekylstruktur för att optimera dess prestanda. För deras arbete har de använt partikelacceleratorer och simuleringsprogram. De har därmed kunnat observera, ner till nanometern, molekylstrukturen hos de gummi-element som ingår i däckets sammansättning. Deras analyser har särskilt fokuserat på generering av värme i däcket och på sätt att kontrollera den. Värme, som är synonymt med energiförlust och därmed rullmotstånd men också onödig bränsleförbrukning, är ett av ämnena för deras arbete. Denna precisa forskning på molekylstrukturnivå har lett till utvecklingen av den avancerade 4D-Nano Design-teknologin, vilket resulterar i förbättrad däckprestanda i regn men också en minskning av bränsleförbrukningen med upp till fem procent jämfört med vanliga däckkategorier.

NEO-T01

NEO-T01
FALKEN har nyligen utvecklat en teknologi som tillämpas på tillverkningen av mycket högprecisions däck för platt rullning. Med detta system som kallas NEO-T01, är varje däck utformat från en metallkärna kallad "former". Denna har exakt storlek och form som det slutliga däcket. Det speciella med denna process är att den använder en "band"-teknik som innebär att däckets delar, slitbanan och sidan, omges utan överlappning eller fog. Ingen deformation registreras under vulkaniseringen och alla material monteras på ett automatiserat och datoriserat sätt. NEO-T01-produktionssystemet är synonymt med regelbundenhet för tillverkning av premiumdäck i serie och därmed av högre kvalitet.

Tyst Kärna

Tyst Kärna
Det är däcken som utgör den huvudsakliga källan till buller i ett fordon. Ljudet som utstrålas av rullningen överstiger det från motorn eller aerodynamiken. Det är vibrationen av luften inuti däcken som är orsaken till detta, genom ett resonansfenomen. FALKENs ingenjörer har utvecklat ett koncept baserat på en polyuretanskum som kan avhjälpa detta ljudproblem. Tack vare ett lager som bekläder insidan av däcket, minskas vibrationen, liksom bullret, som visar upp till tio decibel mindre. Denna mycket hållbara teknologi fungerar under däckets livslängd utan att hindra dess prestanda.
LiveChat
Whatsapp Messenger