Klicka här för att starta sökningen

Byta aluminiumfälgar

Tekniska egenskaperna hos en fälg förklaras på bilden nedan :

Information Schema

1. bredd av fälg i inches.
2. fälgdiameter i inches.
3. avståndet mellan fälgen : Avstånd i mm mellan två motsatta skruvar.
4. ET eller offset : avstånd mellan axiella centrumet till fälgens monteringsyta.
5. Centrala borrningen : Diameter i mitten av fälgen där naven är inrymt.

Om du vet avståndet, borrningen, antalet hål och offset av dina OE fälgar, är du fri att använda vår sök efter storlek

Om du inte känner till dessa informationer, är det inget problem eftersom vi har en databas som refererar alla dessa informationer beroende på fordonet. Du kan välja din bil här. Vår webbplats kommer upp med alla fälgar med de egenskaperna du behöver, som tillverkarna har godkänt för både fram och bak fälgar.

När din sökning är gjord, vet du den exakta fälg storleken som är godkänd för bilen. Då är du fri att göra en sökning efter dimension i enlighet med villkoren nedan

Regler som måste följas

Du är fri att välja en annan fälgstorlek än den ursprungliga storleken. Men det finns vissa regler att följa :

  • Antal hål och identisk bultcirkel : din fälg är fäst med skruvar. Därför måste hålen för att fästa bultarna på hjulet vara i exakt samma plats som på din axel. Detta läge kännetecknas av antalet hål, och åvstandet mellan två motsatta hål (bultcirkeln).
  • likadan eller större borrning : borrningen är hålet i mitten av fälgen, som är fäst vid navet på din axel. Därför måste borrningen vara större eller lika stor som diametern på navet, annars kan din fälg inte säkras. Ibland om borrningen är större än vad tillverkaren rekommenderar, kan störande vibrationer återstå under körningen. För att undvika detta, leverar vi fälg med centreringsringar för att "fylla" gapet mellan navet på din axel och det centrala hålet på din fälg.
  • Offset ekvivalens : offset är viktigt eftersom det ger positionen av fälgen jämfört med axeln. Med alltför stor offset finns det risk för att din fälg rör insidan av axeln och bromssystemet. För låg offset, och fälgen riskerar att sticka ut och röra vid karossen. Ideal offset beror på varje fordon.